Rädsla

Hej hej, rubriken på detta inlägg är ju som sagt rädsla. Det är fullt med rädsla överallt, på åkattraktioner, göra något för första gången och göra något som man är tvingad till. Jag har rädslor till saker, en av de sakerna är att rida, för mig är det hur kul som helst att rida. Men jag känner mig som en fegis...alla andra i min grupp älskar att hoppa och tycker allt är roligt, medans jag kommer där och är rädd för allt.(mest för höjder)
 
 
Det är inte så att jag inte gillar hästar eller att inte rida. Det är bara det att jag har alltid haft problem med att hoppa och att säga till hästen. Jag tar alltid den långsammaste och snällaste hästen, och jag känner att jag måste utmana mig själv. Jag får ont i magen och måste kissa typ hela tiden när det är hoppning. Jag försöker och försöker, jag märker ju att jag blir bättre och bättre. Men men, jag verkar säkert som väldens tönt men det är bara sådanahär saker som jag kan ta upp, med er. Har ni också någon rädsla så berätta gärna om det! Vi ses //Annie
Bild lånad från google.

Skyscraper - Demi Lovato

 

Chokladcigarrer

 
Hej hej nu ska jag göra chokladcigaretter!
 
ca 50st ca 45min
 
Ingredienser:
1dl mandel
4dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1/2 tsk bakpulver
200g smör eller margarin
1äggula
Garnering:
brun farin
125 g blockchoklad
 
1. Skålla,skala och mal mandeln eller finfördela den i en matbredare.
2. Blanda samman mjöl, mandel, florsocker och bakpulver.
3. Dela matfettet i små klickar. Lägg dem på mjölhögen.
4. Gör en liten grop och lägg i äggulan.
5. Knåda snabbt ihop allt till en jämn deg.
6. Låt gärna degen vila knappt 1 tim. (valfritt)
7. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i ca 4cm långa bitar.
8. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
9. Grädda mitt i ugnen i 175°c, ca 20 min.
10. Vänd kakorna i farinsocker medan de är varma (bränn dig inte ;D). Låt dem kallna med sockersidan uppåt på bakgaller/en bänk.
11. Dela chokladen i bitar. Lägg dem i en skål. Smält dem i vattenbad (bättre med vattenbad) eller på högsta effekt 2-3 min i mikron.
12. Doppa kakornas ena ände i chokladen. Lägg dem på smörgåspapper eller bakplåtspapper. Förvara dem svalt tills chokladen stelnat.
 
Tips:
Du kan byta ut farinsockret
mot strösocker ,ev smaksatt
med lite vaniljsocker.
 
/Andrea